SPEEDFITNESS

"15 perces speedfitness edzés, 2 órás súlyzózást helyettesít!" - de hogyan?!

A Step4Life Életmód Stúdióban is elérhető a legmodernebb - elektromos izom-stimuláción (EMS-tréning) alapuló - edzésforma: a speedfitness, amely tényleg megváltoztatja a fitnessről alkotott elképzeléseket. Két speedfitness gép áll vendégeink rendelkezésére egyéni, párhuzamos, illetve páros edzésekhez egyaránt.

Szolgáltatásaink és legfrisebb akcióink megtekinthetők a főoldalon, valamint aktuális árlistánkban!

Az elektromos izomstimuláció (EMS) sokaknak már régen nem ismeretlen fogalom. Az orvosi rehabilitációban alkalmazott módszerekkel sportsérülések, balesetek, esetleg izom-bénulással járó állapotok utáni regenerációban gyakorta találkozunk. A technológiai annyira sikeresnek bizonyult, hogy a fitness világ gyorsan átvette az ízületkímélő izomerősítés, a természetes alakformálás és a zsírégetés kedvező hatásai miatt. A speedfitness néven ismertté vált edzőrendszer újdonsága abban rejlik, hogy mintegy 20 perces – tornagyakorlatokkal kiegészített – személyi edzés 2-3 óra edzőtermi hagyományos edzés-programot képes helyettesíteni.

A  Miha Bodytec cég által gyártott speedfitness berendezés 2013-ban hazánkban is megkapta a hivatalos "orvostechnikai eszköz" minősítést. Ugyanis orvosilag is igazolhatóan jó eredményeket lehet vele elérni, különösen a gerincproblémák és a végtagi sérülések rehabilitációjakor.

speedfitness speedfitnessspeedfitness

Az elektrostimuláció, azaz az EMS technológia (electro-myo-stimulation = elektromos izomstimuláció) módszere az orosz űrkutatásból indult. Köztudott, hogy nulla gravitációnál leépülnek az izmok, és jelentős csontveszteség is kialakul. A technológiát űrhajósok rehabilitációjában használták először, majd az orosz élsport vette át saját céljaira. A 90-es években német mérnökök fejlesztespeedfitness8_448tték ki az EMS készülékek első generációját, mely nem csak az élsport és a rehabilitáció, hanem a szabadidős sportok területén is széles körben elterjedt, mivel mellékhatások nélküli megoldást jelent egy sor - mindannyiunk számára fontos - cél eléréséhez.

speedfitness7_448Az EMS készülékek legújabb generációja, így a Speedfitness (eredeti nevén: Miha Bodytec) is, kis erősségű váltóárammal feszíti meg az izmokat, mely nem csak biztonságos, de rendkívül hatékony módszer, mivel a testizomzat 90%-át vonja be munkába. A rövid ideig tartó tréning alatt csupán a színtiszta izommunka érezhető, anélkül, hogy az inakat és ízületeket megterhelnénk. Az elektromos impulzus nem koncentrálódik egy pontban, hanem egyenletesen oszlik el az elektróda egész felületén, nincsenek erős ütéseket közvetítő, csípős pontok.

Espeedfitness5_448llentétben a régi típusú elektrostimuláción alapuló kezelésekkel, a Speedfitness egyaránt edzi a látható és a mélyen fekvő izmokat. A szisztéma alkalmas arra, hogy passzívan, akár fekvő pozícióban átdolgoztassa minden izmunkat, de akár aktív, kiegészítő gyakorlatok folyamatos végzésével is erősíthetjük a hatást, vagy cardio-edzéssel is kombinálhatjuk a kívánt 20 perces edzésprogramot.

Intenzitásban és mennyiségben nincs határ - csakis a saját teherbíró képességünk!

 

 

Amit az edzés segítségével gyorsabban elérhetünk:speedfitness3_448

- zsírszövet arányának csökkenése (izmok között is),

- zsírégetés az érzékeny helyeken is (pl. deréktáj),

- testsúly-csökkenés,

- kíméletesen felépített váz izomzat, edzés-hiányok pótlása,

- mélyizomzat fejlesztése (deréktáj, gátizomzat),

- javuló kötőszöveti keringés (anti-cellulit hatás),

- az izomtónus, az izomerő és az állóképesség növekedése,

- növekszik a robbanékonyság és a gyorsaság (aktívan sportolóknál),

- formásabb és áramvonalasabb testkontúrok,

- általános közérzet javulás.speedfitness-edzés

step4life6_448A Speedfitness EMS készülék gyártója a német miha bodytec GmbH.

A gyártó honlapja: www.miha-bodytec.de

Az elegáns és okos készülék egy forradalmi szisztéma összetevőit egyesíti: a leginnovatívabb technológia a legmagasabb komforttal és optimális eredményekkel ötvözve.

A laptop méretű vezérlő egységet bárhol fel lehet állítani, akár a gyártó által kifejlesztett, mobil-szisztémával, akár az impozáns és stabil állvánnyal. A géphez és az edzéshez elegendő mindössze 2 nm, de stúdiónkban természetesen ennél jóval nagyobb tér áll rendelkezésre.

Az átlátható, könnyen kezelhető menürendszere biztosítja, hogy felhasználójának és üzemeltetőjének különösen kényelmes legyen az edzés elsajátítása és gyakorlása.speedfitness-rka_448

speedfitness10_448Az impulzusok ereje izomcsoportonként és egyszerre is szabályozható, így az edzés intenzitását individuálisan lehet beállítani külön-külön minden testrészre. Akár 8 izomcsoportot képes megdolgoztatni egyszerre vagy külön-külön is.

A beépített Chipkártya leolvasó rendszer lehetővé teszi, hogy a személyes beállításokat lementsük, a következő edzésen pedig egy gombnyomással ismét elérjük őket.

A speedfitness használatát különösen ajánljuk azoknak a vendégeknek, akik egyébként igyekeznek sportosan élni, de a választott és kedvelt mozgásformájuk (pl. kerékpározás/spinning, futás, úszás, súlyzózás, evezés, stb.) némileg egyoldalúan terheli izomzatukat és szervezetüket. Ez a mozgás-forma kiválóan egészítheti ki az egyébként megszokott és cardiális szempontból is kiváló edzésprogramjaikat.

 

Step4Life Kft. © Minden jog fentartva
1024 Budapest, Fillér u. 8.
Tel: +36-20-527-43-96