Speedfitness

a formás, feszes izomzatért

Speedfitness

a formás, feszes izomzatért

Vacu Step

a hatékony, célzott zsírégetésért

Dietetikai tanácsadás

céljaid eléréséért

Személyre szabott étrend

az eredmények megtartásáért

Speedfitness

Az elektromos izomstimuláció (EMS) sokaknak már régen nem ismeretlen fogalom. Az orvosi rehabilitációban alkalmazott módszerekkel sportsérülések, balesetek, esetleg izom-bénulással járó állapotok utáni regenerációban gyakorta találkozunk. A technológiai annyira sikeresnek bizonyult, hogy a fitness világ gyorsan átvette az ízületkímélő izomerősítés, a természetes alakformálás és a zsírégetés kedvező hatásai miatt. A speedfitness néven ismertté vált edzőrendszer újdonsága abban rejlik, hogy mintegy 20 perces – tornagyakorlatokkal kiegészített – személyi edzés 2-3 óra edzőtermi hagyományos edzés-programot képes helyettesíteni.

Az elektrostimuláció, azaz az EMS technológia (electro-myo- stimulation = elektromos izomstimuláció) módszere az orosz űrkutatásból indult. Köztudott, hogy nulla gravitációnál leépülnek az izmok, és jelentős csontveszteség is kialakul. A technológiát űrhajósok rehabilitációjában használták először, majd az orosz élsport vette át saját céljaira. A 90-es években német mérnökök fejlesztették ki az EMS készülékek első generációját, mely nem csak az élsport és a rehabilitáció, hanem a szabadidős sportok területén is széles körben elterjedt, mivel mellékhatások nélküli megoldást jelent egy sor - mindannyiunk számára fontos - cél eléréséhez.

Ellentétben a régi típusú elektrostimuláción alapuló kezelésekkel, a Speedfitness egyaránt edzi a látható és a mélyen fekvő izmokat. A szisztéma alkalmas arra, hogy passzívan, akár fekvő pozícióban átdolgoztassa minden izmunkat, de akár aktív, kiegészítő gyakorlatok folyamatos végzésével is erősíthetjük a hatást, vagy cardio- edzéssel is kombinálhatjuk a kívánt 20 perces edzésprogramot.

A  Miha Bodytec cég által gyártott speedfitness berendezés 2013-ban hazánkban is megkapta a hivatalos "orvostechnikai eszköz" minősítést.  Ugyanis orvosilag is igazolhatóan jó eredményeket lehet vele elérni, különösen a gerincproblémák és a végtagi sérülések rehabilitációjakor.

Amit az edzés segítségével gyorsabban elérhetünk:

  • zsírszövet arányának csökkenése (izmok között is)
  • zsírégetés az érzékeny helyeken is (pl. deréktáj)
  • testsúly-csökkenés
  • kíméletesen felépített váz izomzat, edzés-hiányok pótlása
  • mélyizomzat fejlesztése (deréktáj, gátizomzat)
  • javuló kötőszöveti keringés (anti-cellulit hatás)
  • az izomtónus, az izomerő és az állóképesség növekedése
  • növekszik a robbanékonyság és a gyorsaság (aktívan sportolóknál)
  • formásabb és áramvonalasabb testkontúrok
  • általános közérzet javulás

Technikai adatok

Speedfitness mellény

A Speedfitness EMS készülék gyártója a német miha bodytec GmbH.
A gyártó honlapja: www.miha-bodytec.de

Az elegáns és okos készülék egy forradalmi szisztéma összetevőit egyesíti: a leginnovatívabb technológia a legmagasabb komforttal és optimális eredményekkel ötvözve.

A laptop méretű vezérlő egységet bárhol fel lehet állítani, akár a gyártó által kifejlesztett, mobil-szisztémával, akár az impozáns és stabil állvánnyal.

Az átlátható, könnyen kezelhető menürendszere biztosítja, hogy felhasználójának és üzemeltetőjének különösen kényelmes legyen az edzés elsajátítása és gyakorlása. Az impulzusok ereje izomcsoportonként és egyszerre is szabályozható, így az edzés intenzitását individuálisan lehet beállítani külön-külön minden testrészre. Akár 8 izomcsoportot képes megdolgoztatni egyszerre vagy külön- külön is.

A speedfitness használatát különösen ajánljuk azoknak a vendégeknek, akik egyébként igyekeznek sportosan élni, de a választott és kedvelt mozgásformájuk (pl. kerékpározás/spinning, futás, úszás, súlyzózás, evezés, stb.) némileg egyoldalúan terheli izomzatukat és szervezetüket. Ez a mozgásforma kiválóan egészítheti ki az egyébként megszokott és cardiális szempontból is kiváló edzésprogramjaikat.