Vacustep

a hatékony, célzott zsírégetésért

Speedfitness

a formás, feszes izomzatért

Vacu Step

a hatékony, célzott zsírégetésért

Dietetikai tanácsadás

céljaid eléréséért

Személyre szabott étrend

az eredmények megtartásáért

Vacustep

Mindenki azért sportol, hogy formázza testét, de az alsó testrészeken - főként a hölgyek esetében - a makacs zsír mégis gyakran ottmarad. A mozgás és az egészséges táplálkozás eredményeként megindul ugyan a testsúly csökkenése, a kilók fogynak, de a zsírégető folyamat gyakran nem a megfelelő helyeken indul be. A hölgyek elsősorban a hasukról, a fenekükről és a combjaikról szeretnék eltüntetni a felesleget, de sajnos a mellük mérete kezd el lecsökkenni először...

Miért van ez és lehetne ezt máshogyan csinálni?

Nőknél az elraktározódott zsír általában a hason, a fenéken és a combokon rakódik le és ezeknek a zsírszövetes területnek rossz a vérellátása. Ha oxigén-igényes gyakorlatokat végzünk (pl. aerobik, kerékpározás, futás), akkor megnő az áramló vér mennyisége a fenék és combok igénybevett izmaiban. A megnövelt vérmennyiség azonban elzárja az izmok feletti zsírszövetek kapilláris ereit, ezzel gátolva az érzékeny területek zsírégetését. (Erről mindenki maga is meggyőződhet, ha pl. éppen aerobikról érkezünk és a  kezünket a combunkra tesszük, észleljük, hogy ez a fő rész hidegebb,  mint pl. a hátunk.)

Testünk egy bizonyos teljesítmény felett már zsírt akar égetni energiaforrásként (ez a cardio mozgás lényege) és azzal a résszel kezdi, amely a legkönnyebben elérhető. Ezért van az, hogy a zsírégető mozgás eredményeképpen először a mellek, a karok és az arc területéről kezd elfogyni a zsírszövet (mert ezeknek a legjobb a vérellátása), viszont a fenék, a has és a combok nem formálódnak eléggé.

Jó volna tehát egy olyan módszer, amely valóban a kívánt részekre koncentrál, ha már dolgozunk, akkor látsszon is meg az eredmény ott, ahol mi szeretnénk!

A megoldás neve: VacuStep!

Ez az eszköz a ma elérhető leghatékonyabb zsírégetést biztosítja használója számára. Az edzés formája egy 10- 30 percig tartó, elliptikus tréneren végzett cardio-mozgás. A mozgás ideje alatt a test - mellkas alatti részei - egy váltakozó nyomást produkáló hermetikusan zárt kamrában vannak. A vákuum hatására az erek kitágulnak, a vérkeringés fokozódik a bőr alatti kapilláris erekben is és ez teszi lehetővé a hatékonyabb zsírégetést.

Az edzést a megfelelő szívfrekvencia tartományban kell végezni (zsírégető tartomány), fontos hogy megmaradjon a mozgás aerob jellege. A vákuum nemcsak a vérellátást javítja, de pozitívan hat a nyirokerekre is, amelyek részt vesznek a zsírok és az anyagcsere egyéb végtermékeinek elszállításában. A szövetek jobb vérellátása javítja az oxigenizációt, a vitaminok, ásványi anyagok, nyomelemek eljutását a sejtekhez, serkenti az enzimek működését és ezáltal pozitív hatással van a narancsbőrre is.

VacuStep

A VACUSTEP használatának eredménye:

 • intenzívebb zsírégetés a fontos helyeken: has, fenék, combok
 • anticellulit hatás, a narancsbőr csökkenése
 • a bőr feszesebb, simább lesz
 • a zsigeri zsír (a hasfalon belüli káros zsírlerekódás) csökkenése
 • a vér- és nyirokkenringés javulása 

Összességében a VACUSTEP segíti a testsúlycsökkentést, formálja az alakot (fenék, has, combok), anticellulit hatása van és jótékony hatású a szív- és érrendszerre is.

A VACUSTEP előnyei más zsírégető, illetve vákuumos módszerekhez képest:

 • A vákuum miatt 30-40%- al növekszik a mozgás intenzitása, ezzel a zsírégetés hatékonysága.
 • Gyorsabban elérjük a zsírégetéshez legoptimálisabb szívfrekvenciát.
 • Az elliptikus tréner jobban igénybe veszi az izmokat, mint például a kerékpározás. A mozgás a gyaloglópadhoz képest is jobban kíméli az ízületeket és előbb lehet elérni vele a megfelelő tartományt.
 • Mindössze 30 perc elég a jó eredmény eléréséhez. (A normális légköri nyomáson 20 - 30 perc edzés elteltével jelentkezik a zsírégetés. A Vacustep készülékben ez az idő legalább 1/3-val csökken.)

Javaslatok és tippek a legjobb eredmények eléréséhez:

 1. "Sokk terápia" - legalább 20 alkalom, 3 x hetente, 6 héten keresztül az anyagcsere legjobb beindításához. Az eredmények már 10 alkalom elteltével láthatóak (a bőr kisimul abban az esetben is, amennyiben nem keletkezik azonnali súly és centimétervesztés).
 2. A gyakorlat végzése idején szigorúan be kell tartani az optimális szívritmus ellenőrzését, mert ez a pulzusszám, a test energiaszükségletét fedezi a 80%-ban zsír és csupán 20% szénhidrát égetésével, ami fontos a maximális eredmény eléréséhez. Képlet a megfelelő szívritmus kiszámításához: 0,65 × (220 - az ügyfél életkora).
 3. Ügyeljünk a megfelelő folyadékbevitelre, a mozgás során elvesztett folyadék pótlására. A használat előtt 1-2 órával javasolt szénhidrátban gazdagabb, de nem nagy mennyiségű étel fogyasztása (ahogyan minden más testmozgás előtt).
 4. A Vacustep használata után nem tanácsos szoláriumba, szaunába menni és ne végezzünk olyan gyakorlatokat, melyek extrém módon terhelik az alsó végtagokat.
 5. A készülék használatához könnyű öltözék szükséges, pl. vékony melegítő, sort nadrág, és lapos talpú sport lábbeli.
 6. A maximális hatás elérése érdekében alkalmazhatunk a gyakorlat előtt cellulitisz (narancsbőr) elleni krémet.